Cabrera

Es troba al sud-est de l ´illa de Mallorca. És un dels espais naturals millors conservats del mediterrani. Esdevení­ Parc Nacional marí­tim-terrestre el 1991 gracies a les seves exel.lents valors naturals.

Estan protegides més de 10000ha, 1318 de les quals corresponen a les illes i les altres al medi marí­. L ´objectiu del parc és protegir la fauna i flora, tant marí­tim com terrestre.

Les aigíües de Cabrera es caracteritzen per la seva gran transparencia, que ha permés el desenvolupament d ´importants comunitats marines. El fons marí­ és molt variat, així­ podem trobar grans extensions d ´arena, roca i penya-segats amb coves que permeten l ´existencia de nombrosos habitats per a la flora marina.

 S ´hi troba també una extensa pradera de Posidonia oceanica, planta marina endemica del litoral. Aquesta alga oxigena les aigües alhora que preserva el fons marí­ i les platges de l ´erosió.

 


El permí­s de busseig es demana per antelicio i només deixen entrar 3 barques al dia, i per la qual cosa s ´ha de fer la reserva al menys amb tres dies d ´antelació. Deixen fer dos immersions per viatge, el qual s ´organitza en reunir un mí­nim de bussejadors..
Hi ha diverses zones de busseig en l ´arxipí¨lag, en les quals les bussejades depenen del temps i de la situació de l'area i, és clar, de la presencia de la vida marina.

L´hora de sortida és a les 08:30h del matí­, i s´aconsella als bussejadors que siguin al centre 30 minuts abans; l ´hora de tornada sol ser al voltant de les 14.30 de l ´horabaixa quan la mar esta en condicions favorables.